Бліны па ўнікальным рэцэпце XIX стагоддзя можна было паспрабаваць на адкрыцці масленічнага фестывалю пад Мінскам. На працягу двух месяцаў кухары складалі святочнае меню, каб журы з пяці страў выбрала самае лепшае. Званне «Блін года» дасталася аўсяна-дыетычным аладкамі. Для гасцей таксама правялі майстар-клас па прыгатаванні бліноў ў печы. Традыцыйна госці свята прыбіралі пудзіла Масленіцы, але спаляць яго, як і належыць, у канцы тыдня, правёўшы такім чынам зіму.
FM-nadajniki i częstotliwości:
Rakitnica - 106.2 MHz
Grodno - 95.7 MHz
Świsłocz - 104.4 MHz
Geraniony - 99.9 MHz
Brasław - 106.6 MHz
Miadzioł - 102.0 MHz